Hasta Yaşlı Bakıcı Yardımcıların Kişisel Hijyen Uygulamaları
Hijyen; yunanca sağlıklı, sağlıkla ilgili anlamına gelen “hygieine” sözcüğünden gelmektedir. Sağlığın yükseltilmesi, korunması ve sürdürülmesi ile ilgili uygulamaları içerir. Hasta Yaşlı Bakımında Hijyen uygulamaların amaçları şu şekilde sıralanabilir:
- Vücuttan salgı, atık ve geçici mikroorganizmaları uzaklaştırarak temizliği sağlamak
- Bireyin rahatlamasını sağlamak, kas gerilimini azaltmak
- Kötü kokuları gidermek
- Bireyin genel görünümünü olumlu hale getirmek ve benlik imgesini geliştirmek
- Deri sağlığını geliştirmek ve sürdürmek
Deri Bütünlüğünde Bozulma Nedenleri: Beslenme bozuklukları, hareketsizlik, duyu bozuklukları, derinin nemli ve ıslak kalması şeklinde sıralanabilir.
Sağlıkta hijyen uygulamaların en önemli basamaklarından biri banyodur. Banyo, hastanın hijyenini ve rahatlığını sağlamak, kötü vücut kokularını önlemek ve gidermek, hastanın gevşemesini ve rahatlamasını sağlamak, dolaşımı hızlandırmak, beden imajını korumaya yardım etmek ve hastanın kendini iyi hissetmesini sağlamak için uygulanır.
Banyo Tipleri
Banyolar yapıldığı alana göre tam ve lokal banyo olarak sınıflandırılır. Suyun ısısına göre de sınıflandırma da ise;
- Sıcak: 44-48 °C
- Ilık: 43 °C
- Soğuk: 32 °C şeklinde ayrım vardır.
Temizlik Banyoları: (yatak banyosu, kısmı yatak banyosu, küvet banyosu, duş)
Tedavi Edici Banyolar: (sıcak, soğuk, ılık, lokal banyolar ve oturma banyosu)
İyi bir Hasta Yaşlı Bakıcı Yardımcı, hastanın hijyeni ve konforu için üzerine düşen hizmetleri eksiksiz yerine getirmelidir. Yatılı, Yatısız, Hasta Yaşlı Bakıcı Yardımcı personel ihtiyaçlarınızda deneyimli bir Bakıcı Yardımcı bulmak için işinde uzmanlaşmış titiz personel seçimi yapan Bakıcı Danışmanlık Şirketimizden yardım alabilirsiniz.