Bakıcı ile Anlaşabilmenin Yolları
Çalışan annelerin çoğu, çocuklarını bakıcılara emanet ederler. Çocuk Bakıcılarına ne kadar güvenseler de içlerinde hep bir tereddüt olur. Eskiden bakıcı seçmek ve bakıcıyı takip etmek daha zordu. Teknolojinin bu kadar ileri seviyede olmadığı dönemlerde, ebeveynler istedikleri zaman bakıcılarına ulaşamıyorlar, çocuklarının nasıl olduklarını öğrenemiyorlardı. Ama günümüzde bakıcınız ile iletişim kurmanız, bakıcınıza istediğiniz zaman, istediğiniz yerden ulaşmanız çok kolay. Bu yüzden artık tereddüt etmenize gerek yok.
Çocuk Bakıcınız ile aranızdaki iletişim doğrudan çocuğunuza yansır. Bu sebeple, çocuk bakıcınız ile aranızın her zaman için iyi olması sizin ve çocuğunuz için çok büyük bir önem taşır.
Çocuk bakıcısı ile nasıl daha iyi geçinebilirsiniz? Bunun için size birkaç tane tavsiyemiz olacak.
Öncelikle çocuk bakıcınızın, çocuğunuzu çok iyi tanıması gerektir. Çocuğunuzun saat kaçta uykunun geldiğini, onun kaç saat aralıklar ile yemek yediğini, en sevdiği yiyeceğin ya da kıyafetin neler olduğunu bakıcınıza detaylı şekilde anlatmalısınız. Bu sayede, bu tarz konular için bakıcınız ile aranızda oluşabilecek muhtemel sorunları da ortadan kaldırmış olursunuz.
Çocuk Bakıcınız ile bir müddet zaman geçirmelisiniz. Bakıcınız ile zaman geçirmeniz onu yakından tanıyabilmenize olanak sağlar. Ayrıca, bakıcınızın yanında çocuğunuzla ilgilenmeniz çok önemlidir. Sizi gözlemleyen bakıcınız, çocuğunuza nasıl davrandığınızı görerek çocuğunuza sizin yaklaştığınız gibi yaklaşmayı öğrenir.
Çocuğunuzun yemeklerini hazırlamakta bakıcınız ilk zamanlarda zorlanabilir. Bu yüzden, ilk zamanlarda ona yardımcı olun. Siz çocuğunuzun yemeğini hazırlarken bakıcınız yanınızda olsun. Böylece, çocuğunuz için yaptığınız tüm yemekleri bakıcınız da sizin gibi yapmayı öğrenmiş olur. Ayrıca, çocuğunuzun en çok sevdiği yemeklerin tariflerini de bakıcınıza verebilirsiniz.
Çocuğunuzun tüm eşyalarının yerlerini bakıcınıza öğretin. Bu sayede bakıcınız da eşyaları aramakla vakit kaybetmemiş olur.
Çocuk Bakıcınıza, evdeki tüm kuralları eksiksiz olarak iletin. Örneğin, çocuğunuza televizyon izletmiyorsanız, bakıcınızın bu kuralı mutlaka bilmesi gerekir. Kuralları net olarak bilen bakıcınız, belirlediğiniz kurallara uygun davranmaya azami derecede önem gösterir. Bu sayede, hem kendiniz ve çocuğunuz hem de bakıcınız için huzurlu bir yaşam alanı yaratmış olursunuz.